Viimeisimmät artikkelit

Ruokakulttuuri
Terveelliset kotiruoat ovat helppoja ja herkullisia
by Niina/ on 10 Aug 2022

Terveelliset kotiruoat ovat helppoja ja herkullisia

Oletko aina ajatellut terveellisen ruoan olevan vaikeaa ja hidasta kokata? Parhaimmillaan terveelliset kotiruoat ovat helppoja ja nopeita valmistaa, unohtamatta kuitenkaan herkullista makua. Terveelliset ruoat pitävät sisällään ensinnäkin kasviksia, hedelmiä tai marjoja. Monia näistä voi onneksi syödä sellaisenaan, eikä varsinaista kokkailua edes tarvita. Kasvikset voi pilkkoa värikkääksi kasvislautaseksi, jolta niitä on helppo napostella. Lämpimäksi ruoaksi valmistuu puolestaan nopeasti monia herkullisia annoksia. Terveelliset kotiruoat muokkaantuvat satokauden kasviksilla Yksi osa terveellisyyttä on ruuan monipuolisuus.

Ruokakulttuuri
Nopea makaronilaatikko on arkiruokaa parhaimmillaan
by Niina/ on 20 May 2022

Nopea makaronilaatikko on arkiruokaa parhaimmillaan

Nopea makaronilaatikko on arkena helppo ja nopea tehdä, joten sen resepti kannattaa ottaa ehdottomasti haltuun. Muutamalla kikalla makaronilaatikon saa tehtyä hetkessä, mikä on varmasti toivottavaa, kun töiden jälkeen väsyneenä alkaa valmistamaan vielä ruokaa. Makaronilaatikko on sen helppouden takia yksi suosituimpia ruokia suomalaisissa perheissä. Lisäksi siitä tykkäävät niin vanhemmat kuin perheen pienemmät, joten ruoka sopii erinomaisesti kaikille. Nopea makaronilaatikko – ota vinkit haltuun! Makaronilaatikon voi valmistaa nopeasti, kun vain tietää muutaman vinkin, jolla valmistusta voi nopeuttaa.

Ruokakulttuuri
Parhaat kotiruoat viikonloppuihin
by Niina/ on 18 Jan 2022

Parhaat kotiruoat viikonloppuihin

Monilla on viikonloppuisin vapaapäiviä, jolloin panostetaan usein arkea monimutkaisempiin ruokiin. Parhaat kotiruoat viikonloppuihin voivatkin olla hieman normaalia juhlavampia, vaativampia tai vaatia vaikkapa hieman pidemmän valmistusajan. Viikonloppuna voikin rentoutua keräten voimia tulevaa viikkoa varten ja herkutella samalla herkullisen viikonloppuruoan avulla. Monet tutut kotiruoat ovat valtavan herkullisia ja sopivat loistavasti viikonloppuisin herkutteluun. Lue seuraavaksi parhaimmat vinkit parhaimpiin vapaapäivien kotiruokiin. Parhaat kotiruoat koko perheelle Nachopelti on yksi suosittu ja koko perheelle maistuva kotiruoka. Kaiken lisäksi se valmistuu hyvin nopeasti.

Ruokakulttuuri
Perinteinen makaronilaatikko
by Niina/ on 05 Oct 2021

Perinteinen makaronilaatikko

Perinteinen makaronilaatikko on suomalainen klassikkoruoka, jota on syöty lähes kaikissa suomalaiskodeissa. Monet lapset pitävät sitä omana lempiruokanaan, ja esimerkiksi kouluruokailussa makaronilaatikko nauttii suurta suosiota. Ruuan salaisuus piilee siinä, että se on todella helppo valmistaa ja on siitä huolimatta maukas ruoka. Raaka-aineet löytyvät lähes aina kaapista, joten se sopii erinomaisesti kiireiseen arkeen. Perinteistä reseptiä voi muokata myös helposti, jolloin siihen voi lisätä helposti erilaisia vivahteita. Perinteinen makaronilaatikko on helppo valmistaa Makaronilaatikko munamaidolla on todella helppo valmistaa, eikä sen tekemiseen mene kauaa aikaa.

Ruokakulttuuri
Dipattavat kasvikset iltanaposteluun
by Niina/ on 08 Sep 2021

Dipattavat kasvikset iltanaposteluun

Kaipaatko ideoita herkuiksi sipsien ja karkkien tilalle? Illalla elokuvaa katsoessa on mukava napostella jotain terveellistä, mutta ideat ovat hukassa? Yksi vaihtoehto on dipattavat kasvikset, jotka myös muuntautuvat moneksi. Ne ovat parhaimmillaan myös erittäin edullinen vaihtoehto, joka tekee syöjälleen hyvää. Kasvikset, juurekset ja hedelmät sisältävät vastustuskykyä kohottavia vitamiineja ja hivenaineita. Niitä nauttimalla parantaa kuin salaa oman elämänsä laatua. Dipattavat kasvikset ja niiden rajattomat mahdollisuudet Kun leffaillan naposteluja suunnitellaan ja dipattavia kasviksia valitaan, niin kannattaa ottaa huomioon kaikkien ruokailijoiden mieltymykset.

Ruokakulttuuri
Hyvä salaatti koostuu sesongin hedelmistä
by Niina/ on 20 Aug 2021

Hyvä salaatti koostuu sesongin hedelmistä

Hedelmäsalaatti toimii niin tyylikkäänä jälkiruokana kuin terveellisenä välipalanakin. Hyvä salaatti syntyy yksinkertaisista ja edullisista raaka-aineista. Hedelmät luovat herkullisen perustan salaatille, jota voi elävöittää ja värittää esimerkiksi marjoilla. Myös kastikkeen voi tehdä itse täydentämään makumaailmaa. Täydellinen hedelmäsalaatti syntyy käyttämällä siihen suosikkihedelmääsi tai voit valita sesongin hedelmät. Seuraavaksi käymme läpi muutaman esimerkin, millä raaka-aineilla voi loihtia herkullisen hedelmäsalaatin. Appelsiinista syntyy hyvä salaatti Appelsiinit ja monet muut sitrushedelmät ovat kauppojen valikoimissa ympäri vuoden. Valikoimaan vaikuttaa kauden sesonki sekä kaupan oman valikoiman kattavuus.

Ruokakulttuuri
Tuliset kastikkeet
by Niina/ on 04 Aug 2021

Tuliset kastikkeet

Tuliset kastikkeet antavat ruoalle kunnolla potkua ja saattavat viedä sen aivan uusiin sfääreihin. Jos olet kyllästynyt suomalaisen keittiön perinteisiin mausteisiin, kuten mustapippuriin ja suolaan, ruokaa voi ehostaa lisäämällä tulisista chileistä tai jalapenoista tehtyjä kastikkeita. Riippuen aina ruokalajista tulinen kastike saattaa olla jopa keskeinen osa sitä. Esimerkiksi aasialainen tai meksikolainen keittiö ilman tulisia kastikkeita on kuin hernekeitto ilman lihaisia sattumia. Tuliset kastikkeet tuovat makua ruokaan Tulinen kastike kanalle on mainio lisä silloin, kun haluat mausteisuutta ruokaan.

Ruokakulttuuri
Terveellinen dippi on napostelun hyvä kaveri
by Niina/ on 27 Apr 2021

Terveellinen dippi on napostelun hyvä kaveri

Monesti terveellinen dippi on oivallinen vaihtoehto illanistujaisiin pienen napostelun kaveriksi. Dippi ohje kasviksille löytyy helposti eikä sen tekemiseenkään mene kauaa. Tottahan useammat haluavat napostella sipsejä sekä muuta suolaista, mutta nämä herkut voi joskus korvata paloitelluilla kasviksilla. Suolan määrä jää vähemmäksi eikä näiden napostelujen jälkeen ole lainkaan niin turvonnut olo. Hyviä dipattavia kasviksia ovat porkkana ja kurkku, mutta myös parsakaali ja paprika käyvät dippailuun. Terveellinen dippi syntyy hetkessä ja niitä löytyy varmasti jokaisen makuun.

Ruokakulttuuri
Monipuoliset naudanlihakääryleet
by Niina/ on 02 Mar 2021

Monipuoliset naudanlihakääryleet

Naudanlihakääryleet ovat loistava vaihtoehto niin arki- kuin jopa viikonloppuruoaksikin. Ne ovat sekä täyttäviä että herkullisia. Lisäksi niitä voi helposti yhdistellä erilaisten lisukkeiden kanssa entistä monipuolisemmaksi ateriaksi. Lihakääryleet maistuvat usein koko perheelle ja niitä voi syödä yhtä hyvin niin perheen kuin ystävienkin kesken tai miksi ei vaikkapa juhlaruokanakin. Lue mitä nämä lihakääryleet ovat ja kuinka niitä tehdään! Naudanlihakääryleet monella tavalla Naudanlihakääryleiden tekemiseen on useita tapoja. Esimerkiksi täytetyt naudanlihakääryleet uunissa tai haudutettuna ovat loistava vaihtoehto.

Ruokakulttuuri
Hiihtolomaviikon herkku – Korvapuustit
by Niina/ on 14 Feb 2018

Hiihtolomaviikon herkku – Korvapuustit

Pikkupakkanen, hiihtoloma ja juuri uunista nostettu pellillinen korvapuusteja. Soraääniä tuskin tässä kohtaa kuulee sillä tuo perinteinen leivonnainen on lähestulkoon jokaisen suosikki – vauvasta vaariin. Se on äärettömän helppo herkku valmistaa raaka-aineiden suhteen joten sen suurempia pullamestaruuskisoja ei tarvitse olla voitettuna tässä leivontatuokiossa. Armoton pullanhimo riittää kyllä erikoistaidoksi. Korvapuustien resepti on todella simppeli • 2,5 dl maitoa • 25 g hiivaa • 0,5 tl suolaa • 1 dl sokeria • 2 rkl kardemummaa • 1 muna • 5-7dl vehnäjauhoja • 100g voita

Ruokakulttuuri
Maapähkinävoi
by Niina/ on 24 Jan 2018

Maapähkinävoi

Maapähkinävoista on viime vuosina noussut hittiruoka myöskin vegaanien joukossa, sillä se on laadukkaan rasvan lähde. Tätä on kuitenkin ollut olemassa kautta aikojen, mutta viime aikoina se on vasta päässyt trendien joukkoon superfoodskenessäkin. Tällä levitteellä on kuitenkin hieman ristiriitainen maine, sillä välillä sitä pidetään erittäin epäterveellisenä, kun taas toisinaan sitä pidetään jopa superfoodina. Runsas kalorimäärä ja rasvan osuus Se on ehdottomasti totta, että maapähkinävoi ei ole mitään kevyttä herkkua. Siinä on sataa grammaa kohden kaloreita jopa lähemmäs 600 kCal, ja rasvan osuus 100 grammassa on jopa 76 grammaa.

Ruokakulttuuri
Piristä päivää itsetehdyillä sämpylöillä
by Niina/ on 27 Mar 2017

Piristä päivää itsetehdyillä sämpylöillä

Kuidut ovat keskeisiä hivenaineita hyvinvointimme kannalta. Erinomainen tapa saada niitä osaksi monipuolista ruokavaliota on syödä täysjyväsämpylöitä. Mikä olisikaan parempi keino nauttia keskeisiä ravinteita kuin piristää viikonloppuaamua syömällä lämmintä leipää? Edulliset ainesosat Kaupan hyllyillä leipää ostaessa huomaa, että monet valmistajat lisäävät aivan turhaan lisäaineita tähän jaloon ja erittäin yksinkertaiseen herkkuun. Sämpylöiden valmistus on erittäin halpaa, sillä perustana käytettävät ainesosat maksavat n. Yhden euron. Satsin valmistaminen ei siis missään nimessä jää kiinni rahasta!

Ruokakulttuuri
Trendikkäät thaimaalaiset riisipaperirullat vievät sydämen
by Eeva/ on 20 Mar 2017

Trendikkäät thaimaalaiset riisipaperirullat vievät sydämen

Oletko vieraillut Thaimaassa? Siinä tapauksessa olet suurella todennäköisyydellä tutustunut paikallisiin riisipaperirulliin, jotka ovat erittäin herkullisia. Tässä ruokalajissa yhdistyvät herkullinen maku, terveellisyys ja edullisuus. Näistä ominaisuuksista johtuen se sopiikin mitä erilaisempiin budjetteihin! Tämä ruokalaji on tismalleen samanlainen kuin kevätkääryle. Erona on kuitenkin se, ettei riisipaperia friteerata. Tällä tavalla ruokavaliostaan tarkka henkilö voi säästää huomattavasti kaloreita, kun hän ei lähde lotraamaan rasvan kanssa. Vähäkalorinen vaihtoehto käy erinomaisesti Thaimaalaiset kevätkääryleet ovat äärettömän terveellisiä. Riisipaperi on erittäin kevyt, joten hiilihydraattien suhteen ei tarvitse olla huolissaan.

Ruokakulttuuri
Taivaallisen hyvä ja kevyt salaatti
by Niina/ on 27 Feb 2017

Taivaallisen hyvä ja kevyt salaatti

Mikä olisi parempi piristys kesäpäivään kuin syödä raikas salaatti, jossa on maistuvia ainesosia? Kaiken lisäksi päivittäisen ravintosuosituksen kannalta on hyvin tärkeää huomioida, että tarvittavat vitamiinit, kivennäisaineet ja proteiinit saa kerättyä loistavaa tulevaisuutta varten. Tällä tavalla voit paremmin ja jaksat hyvin pitkätkin työpäivät. Salaatti on erinomainen vaihtoehto esimerkiksi toimistotyötä tekevälle. Mistä hyvä salaatti koostuu? Salaattiin saa runsaasti makua esimerkiksi erilaisista salaattityypeistä, joista saa lisäksi myös suutuntumaa. Ne tuovat mukavaa vastapainoa muihin ainesosiin.

Ruokakulttuuri
Kotona tehty riisisuklaa on nopea ja terveellinen herkku
by Niina/ on 02 Feb 2017

Kotona tehty riisisuklaa on nopea ja terveellinen herkku

Kukapa ei olisi joskus lapsuudessaan herkutellut kaupan riisisuklaalla? Hulluilta Päiviltä niitä esimerkiksi sai aina tarjouksessa 10 patukkaa 2 eurolla! Netti on nyt kuitenkin pullollaan helppoja ja nopeita reseptejä, joilla jopa Kokki Kolmonen saa aikaiseksi terveellisen ja herkullisen riisisuklaalevyn kotona aikaiseksi. Olemme käyttäneet reseptissa raakakaakaojauhoa, mutta ellei sitä tähän hätään lähikaupasta löydy, voi luomukaakaojauho toimia myös hieman terveellisempänä vaihtoehtona kuin normaali kaakaojauho. Raakakaakaojauhoa myy muun muuassa Ruohonjuuri. Ainesosat: • 2-3 riisikakkua • 0.

Ruokakulttuuri
Helppo ja nopea parsakaalicurry
by Niina/ on 02 Jan 2017

Helppo ja nopea parsakaalicurry

Kehittelimme uuden vuoden juhlapöytään helpon ja erittäin nopeasti valmistuvan parsakaalicurryn, ja se maistuikin kaikille vieraille lapsia myöten erinomaisesti. Parasta tässä curryssa on, että jokainen voi muokata sitä makunsa ja jääkaappinsa sisällön mukaan. Seuraavalla kerralla itse taidan heittää mukaan myös pakasteherneitä, sipulia ja vähän porkkanaa. Ainesosalista tähän curryyn on lyhyt ja ytimekäs: • 1 iso parsakaali • 1 tölkki kookosmaitoa • 1 iso valkosipulinkynsi • pieni pala tuoretta inkivääriä • hyvää oliiviöljyä • ¼ tl kurkumaa • ¼ tl kuminaa • ¼ tl kuivattua korianteria • suolaa ja sitruunapippuria

Ruokakulttuuri
Herkullinen joulukinkku
by Maria/ on 23 Dec 2016

Herkullinen joulukinkku

Joulu on täällä! Ja jouluhan ei olisi mitään ilman kinkkua! Kinkku on kuitenkin aika vaikea valmistaa, sillä vaikka se pitäisi vain törkätä uuniin, voi tulla ongelmia. Tarvikkeet: 1 kinkku Ohje: Ota pakastettu joulukinkku sulamaan jääkaappiin noin 2 päivää ennen paistamista. Suuren kinkun sulattaminen saattaa kestää jopa viisi päivää! Tuoreen, pakastamattoman kinkun voi ottaa huoneenlämpöön noin 5 tuntia ennen paistamista. Kunkun sisälämpötilan olisi hyvä olla noin +10 astetta ennen paistamisen aloittamista. Lämmitä uuni 100C:seen.

Ruokakulttuuri
Makea kaurainen ja gluteeniton mustikkapiirakka
by Niina/ on 02 Dec 2016

Makea kaurainen ja gluteeniton mustikkapiirakka

Koska tyttärelläni on juuri todettu keliakia, on minun hyvin nopeasti pitänyt tutustua elämään gluteenittomien tuotteiden parissa. Onneksi nykyään gluteenittomia tuotteita on niin paljon ja niin helposti saatavilla, että tämä ei ole ollut juuri ongelma eikä mikään. Lisäksi monet gluteenittomat vaihtoehdot ovat aivan yhtä maukkaita kuin niin sanotut ’normaalit’ tuotteetkin, eivätkä ole hirveän paljon kalliimpiakaan. Alla oleva mustikkapiirakan ohje on osittain omasta päästä keksitty, osittain olen ottanut ideoita netistä muilta gluteenittomilta leipojilta.

Ruokakulttuuri
Rahkapullat – kahvipöydän ikisuosikki
by Niina/ on 31 Oct 2016

Rahkapullat – kahvipöydän ikisuosikki

Vaikka joulu jo kolkuttelee ovella ja lunta jo satelee maahan, ei se tarkoita sitä, etteikö keittiössä voisi tuoksua perinteinen pulla! Itse asiassa sään kylmetessä on aivan normaalia haluta syödä lämmintä, paistettua tai haudutettua herkkua ja ruokaa, eikä esimerkiksi raikasta salaattia ja jäätelöä, joita syödäänkin enemmän kesällä. Tämä herkullinen resepti on pistetty testiin monta kertaa, ja sitä on muokattu aikojen saatossa juuri sopivaksi. Aloittelijankin on helppo leipoa kahvipöytään makoisia pullia tällä ohjeella.

Ruokakulttuuri
Maltalainen ruokakulttuuri
by Niina/ on 01 Oct 2015

Maltalainen ruokakulttuuri

Maltalainen ruokakulttuuri on viehättävä sekoitus paikallisten ihmisten sekä saaren monien valloittajien ja sitä hallinneiden maiden ruokakulttuuria. Tämä erilaisten kulttuurien sekoitus tuo maltalaiseen keittiöön monia erilaisia ja monipuolisia vivahteita eri puolelta Välimerta. Koska Malta on saarivaltio, on ymmärrettävää, että maltalainen keittiökulttuuri pohjautuukin kalastuksesta ja paikallisesta tuotannosta saatuihin raaka-aineisiin. Maltalla on perinteisesti suosittu paikallisia ja tuoreita raaka-aineita resepteissä, yksinkertaisine mutta samalla värikkäinen vivahteineen. Maltalainen keittiö ei suuremmin hienostele, samoin eri vuodenajat vaikuttavat siihen, mitä raaka-aineita on saatavilla.

Ruokakulttuuri
Runebergintorttu on perinneherkku
by Niina/ on 20 Apr 2015

Runebergintorttu on perinneherkku

Tänään on 5. päivä helmikuuta ja vietämme Runebergin päivää. Runollisuus on päivän teema, ja siinä ohella tietysti myös kaikkien tuntema Runebergintorttu. Nykypäivänä Runebergin päivänä torttu on ottanut runollisuudesta vahvemman otteen. Artikkelissamme haluamme tuoda esiin hieman historiallista kantaa kyseiselle perinneherkulle, sekä tietysti jakaa loppuen lopuksi reseptin, miten niiden valmistaminen onnistuu. Nuoremmasta sukupolvesta kaikki ei ole täysin perillä mistä koko päivä juontaa juurensa, sillä nykypäivänä kaikkien peruskoulujen luokilla ei käsitellä lainkaan Johan Ludvig Runebergin aikaansaannoksia.

Ruokakulttuuri
Thaimaalainen ruokakulttuuri maailmalla
by Niina/ on 20 Apr 2015

Thaimaalainen ruokakulttuuri maailmalla

Thaimaalainen ruokakulttuuri on erityinen, ainutlaatuisesti muista saman maailmankolkan alueen keittiöistä eroava kulttuuri. Johtopäätöksiä suuntaan ja toiseen voi vetää mihin suuntaan tahansa, mutta kaikista selkein ja yksiselitteisin syy siihen on varmastikin se, ettei Thaimaa ole koskaan ollut minkään toisen maan alaisena. Vaikutteet tähän omalaatuiseen keittiöön tulevat Kiinalaisista sekä Intialaisista ruokakulttuureista. Thaimaalainen perusruoka koostuu ennen kaikkea yksinkertaisista ja luotettavista raaka-aineista, kuten thairiisistä sekä äyriäisistä ja kalasta, joita maustetaan tulisilla curryilla. Nämä perusvarmat raaka-aineet luovat vahvoja makuja yhdessä muun muassa korianterin ja limettimehun kanssa, antaen näin ominaisen maun ruoalle joka tunnistetaan Thaimaalaiseksi takuuvarmasti.

Ruokakulttuuri
Pizza on kaikkien herkkua
by Niina/ on 19 Apr 2015

Pizza on kaikkien herkkua

Buongiorno eli italiaksi Hyvää päivää! Viikonloppu on tuloillaan ja tänään haluamme recipe.fi artikkelissamme viedä sinut pizzojen ihmeelliseen maailmaan. Inspiroidu ja heittäydy viikonloppuna pizzojen valtakuntaan, vaihda jo rutinoituneita mielitäytteitä ja kokeile jotain uutta! Pizzan voi rakentaa tuhansilla eri tavoilla ja kaikilla meillä on omat mieltymykset täytteiden suhteen. Käytätkö normaalisti pizzan täytteinä kinkkua ja tonnikalaa? Ole spontaani ja kokeile vaikkapa juustoista yrttipizzaa tai käytä täytteinä tuoreita mereneläviä herkkuja! Tutustutaan seuraavaksi hieman pizzan perus ominaisuuksiin sekä sen mielenkiintoiseen historiaan niin maailmalla kuin suomessakin.

Ruokakulttuuri
Lisää potkua ruokaan!
by Niina/ on 18 Apr 2015

Lisää potkua ruokaan!

Maistuuko ruokasi aina tasapaksulta ja samalta? Eikö eineksestä löydy tarpeeksi makua eikä mielenkiintoa? Ratkaise tämä yleinen ongelma ja suosi tulisia tai hieman miedompia kastikkeita joita puhekielessä kutsutaan ”soosseiksi”. Niillä saat ruokaasi juuri sopivan vivahteen! Vaikka et olisikaan tulisen ruuan ystävä, oikeanlaisella kastikkeella saat makunystyrät väreilemään lehtien lailla myrskytuulessa. Rustailemassani artikkelissa haluan jakaa yleistietoa hieman tästä loistavasta lisäkkeestä ruokaan kuin ruokaan. Itse olen tulisen ruuan kova ystävä ja kaapista löytyy kymmeniä erilaisia kastikkeita, chilejä sekä muita erilaisia tulisia mausteita.