Herkullinen joulukinkku

post thumb
Ruokakulttuuri
by Maria/ on 23 Dec 2016

Herkullinen joulukinkku

Joulu on täällä! Ja jouluhan ei olisi mitään ilman kinkkua! Kinkku on kuitenkin aika vaikea valmistaa, sillä vaikka se pitäisi vain törkätä uuniin, voi tulla ongelmia.

Tarvikkeet: 1 kinkku

Ohje:

Ota pakastettu joulukinkku sulamaan jääkaappiin noin 2 päivää ennen paistamista. Suuren kinkun sulattaminen saattaa kestää jopa viisi päivää! Tuoreen, pakastamattoman kinkun voi ottaa huoneenlämpöön noin 5 tuntia ennen paistamista. Kunkun sisälämpötilan olisi hyvä olla noin +10 astetta ennen paistamisen aloittamista. Lämmitä uuni 100C:seen.

Laita kinkku paistopussiin ja sen jälkeen uuniin kamara ylöspäin. Voit paistaa kinkun myös ilman paistopussia. Laita kinkku tälloin ritilälle ja aseta alle syvä uunipelti, jonka pohjalle on kaadettu vettä. Vesi estää rasvan palamisen kiinni peltiin. Paista kinkkua 1,5-2 tuntia per kiloa kohti. Ota kinkku uunista, kun lämpömittari osoittaa 74C. Jos haluat ylikypsän kinkun paista 83C:een.

Laita uuni 250C:een. Nosta kinkku varovasti paistopussista ja ota paistoliemi talteen. Liemestä tulee nimittäin perusta todella hyvälle kastikkeelle. Ota verkko ja kamara pois kinkusta. Sekoita vähän sinappia ja kananmuna keskenään. Voitele seos kinkun päälle kamaran tilalle. Ripottele kinkun päälle leivänmuruja tai korppujauhoja. Kuorruta kinkkua kuumassa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on kauniin ruskea. Kinkkua tulee vahtia koko ajan, ettei se pala. Ota kinkku uunista ja anna seistä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.