Nopea makaronilaatikko on arkiruokaa parhaimmillaan

post thumb
Ruokakulttuuri
by Niina/ on 20 May 2022

Nopea makaronilaatikko on arkiruokaa parhaimmillaan

Nopea makaronilaatikko on arkena helppo ja nopea tehdä, joten sen resepti kannattaa ottaa ehdottomasti haltuun. Muutamalla kikalla makaronilaatikon saa tehtyä hetkessä, mikä on varmasti toivottavaa, kun töiden jälkeen väsyneenä alkaa valmistamaan vielä ruokaa. Makaronilaatikko on sen helppouden takia yksi suosituimpia ruokia suomalaisissa perheissä. Lisäksi siitä tykkäävät niin vanhemmat kuin perheen pienemmät, joten ruoka sopii erinomaisesti kaikille.

Nopea makaronilaatikko – ota vinkit haltuun!

Makaronilaatikon voi valmistaa nopeasti, kun vain tietää muutaman vinkin, jolla valmistusta voi nopeuttaa. Ensinnäkin kannattaa ostaa jotain pikamakaronia, jonka voi keittää valmiiksi hetkessä. Tällöin makaronilaatikon saa nopeasti uuniin, minkä jälkeen voi levätä sohvalla sen aikaa, kunnes laatikko on valmista. Lisäksi veden keittämisessä kannattaa käyttää vedenkeitintä, mikäli sellainen kotitaloudesta löytyy.

Perinteinen makaronilaatikko on nopea valmistaa, kunhan muistaa laittaa uunin lämpenemään heti ruoan valmistuksen alussa. Kun olet keittänyt makaronit ja paistanut jauhelihan, voit laittaa makaronilaatikon saman tien uuniin. Jos saada valmista nopeasti, ei kannata käyttää kovinkaan suurta vuokaa. Sen sijaan kannattaa tehdä hieman pienempi annos, jolloin se myös valmistuu paljon nopeammin.

Tee makaronilaatikko valmiiksi jo viikonloppuna

Yksi suosittu ajansäästötapa on tehdä seuraavan arkiviikon ruoat valmiiksi jo viikonloppuna. Tällöin voit syödä yhtä tai kahta ruokalajia koko viikon, mikä säästää sekä rahaa että vaivaa. Makaronilaatikkoa voi valmistaa kerralla hieman isomman satsin, minkä jälkeen sen voi pakastaa ja syödä myöhemmin. Ruoan voi tämän jälkeen valmistaa nopeasti mikrossa, mikä helpottaa arjen kiireistä selviämistä.