Terveelliset kotiruoat ovat helppoja ja herkullisia

post thumb
Ruokakulttuuri
by Niina/ on 10 Aug 2022

Terveelliset kotiruoat ovat helppoja ja herkullisia

Oletko aina ajatellut terveellisen ruoan olevan vaikeaa ja hidasta kokata? Parhaimmillaan terveelliset kotiruoat ovat helppoja ja nopeita valmistaa, unohtamatta kuitenkaan herkullista makua. Terveelliset ruoat pitävät sisällään ensinnäkin kasviksia, hedelmiä tai marjoja. Monia näistä voi onneksi syödä sellaisenaan, eikä varsinaista kokkailua edes tarvita. Kasvikset voi pilkkoa värikkääksi kasvislautaseksi, jolta niitä on helppo napostella. Lämpimäksi ruoaksi valmistuu puolestaan nopeasti monia herkullisia annoksia.

Terveelliset kotiruoat muokkaantuvat satokauden kasviksilla

Yksi osa terveellisyyttä on ruuan monipuolisuus. Opettele muutama helppo ja nopea kotiruokaresepti ja tuunaa annoksia uusiksi vaihtelemalla kasviksia. Vaihtele esimerkiksi wokin seassa olevia kasviksia tai lisää makaronilaatikon sekaan herneitä tai parsakaalia. Myös erilaisia lisukesalaatteja vaihtelemalla luot ateriaan helposti uusia ja erilaisia makuja. Vain oma luovuus on rajana erilaisia makuyhdistelmiä kokeillessa.

Yksi helppo tapa saada ruokiin vaihtelua on vaihdella kasviksia satokausien mukaan. Näin säästät myös rahaa, sillä satokauden tuotteet ovat usein niitä edullisimpia. Valitse kesällä kotimaisia kasviksia, syksyllä marjoja ja alkuvuodesta esimerkiksi appelsiineja. Myös dipattavat kasvikset satokauden tuotteista on taattu hitti niin välipalana kuin vaikkapa elokuvaherkkuina. Dippikasviksia voi valmistaa kerralla suuremman määrän, jolloin niistä riittää useammalle syöjälle tai niistä saa vielä seuraavan päivän kasvikset ruuan kylkeen.

Anna luovuutesi kukoistaa

Terveellisiä ruokia valmistaessa on hyvä päästää luovuutensa valloilleen ja kokeilla rohkeasti uusia makuyhdistelmiä ja ruokalajeja. Vaikka kotiruoat olisivat terveellisiä, ei niiden tarvitse missään nimessä olla tylsiä ja mauttomia. Kasvisten lisäksi ruokiin saa vaihtelua esimerkiksi erilaisilla kastikkeilla ja mausteilla. Kastikkeita on hyvä käyttää maltilla, mutta mausteissa ei kannata säästellä. Esimerkiksi monet yrtit vain lisäävät ruoan terveellisyyttä entisestään.