Parhaat kotiruoat viikonloppuihin

post thumb
Ruokakulttuuri
by Niina/ on 18 Jan 2022

Parhaat kotiruoat viikonloppuihin

Monilla on viikonloppuisin vapaapäiviä, jolloin panostetaan usein arkea monimutkaisempiin ruokiin. Parhaat kotiruoat viikonloppuihin voivatkin olla hieman normaalia juhlavampia, vaativampia tai vaatia vaikkapa hieman pidemmän valmistusajan. Viikonloppuna voikin rentoutua keräten voimia tulevaa viikkoa varten ja herkutella samalla herkullisen viikonloppuruoan avulla. Monet tutut kotiruoat ovat valtavan herkullisia ja sopivat loistavasti viikonloppuisin herkutteluun. Lue seuraavaksi parhaimmat vinkit parhaimpiin vapaapäivien kotiruokiin.

Parhaat kotiruoat koko perheelle

Nachopelti on yksi suosittu ja koko perheelle maistuva kotiruoka. Kaiken lisäksi se valmistuu hyvin nopeasti. Nachopeltiin on useita erilaisia reseptejä. Peltiin voi yhdistää nachos-sipsien lisäksi vaikkapa jauhelihakastiketta, avokadotahnaa ja juustokastiketta erilaisten yrttien sekä hedelmien kera. Se sopii erityisesti jaettavaksi ja onkin loistava ruoka vaikkapa Netflix-illan pariksi perheen tai ystävien kanssa.

Perinteinen makaronilaatikko on monien suosikkiruoka. Makaronilaatikon voi kuitenkin viedä astetta pidemmälle, jos haluaa vaihtelua viikonloppuun. Voit vaikkapa maustaa ruoan eri tavoin, lisätä sekaan kasviksia tai sieniä tai vaikkapa vaihtaa perinteisen jauhelihan tonnikalan. Esimerkiksi aurinkokuivatut tomaatit, suosikkisulatejuusto, basilikan tuoreet lehdet, kasvisraaste ja rouhitut hasselpähkinät voivat sopia täytteiksi. Kokeile myös esimerkiksi tomaattimurskaa ja kermaa chilillä maustettuna.

Itse tehty pizza on klassikko

Valmiit pizzat ovat monille helppo arkiherkku, mutta itse tehdyssä pizzassa on aina aivan oma makunsa. Voit valita pizzaan vapaasti haluamasi taikinan ja täytteet. Pizzan tekoon on myös monia tapoja; kokeile vaikkapa uunia, pannupizzaa tai air fryeriä. Pizzaa voi myös tehdä valmiiksi pakasteeseen seuraavaakin viikonloppua varten.