Trendikkäät thaimaalaiset riisipaperirullat vievät sydämen

post thumb
Ruokakulttuuri
by Eeva/ on 20 Mar 2017

Trendikkäät thaimaalaiset riisipaperirullat vievät sydämen

Oletko vieraillut Thaimaassa? Siinä tapauksessa olet suurella todennäköisyydellä tutustunut paikallisiin riisipaperirulliin, jotka ovat erittäin herkullisia. Tässä ruokalajissa yhdistyvät herkullinen maku, terveellisyys ja edullisuus. Näistä ominaisuuksista johtuen se sopiikin mitä erilaisempiin budjetteihin!

Tämä ruokalaji on tismalleen samanlainen kuin kevätkääryle. Erona on kuitenkin se, ettei riisipaperia friteerata. Tällä tavalla ruokavaliostaan tarkka henkilö voi säästää huomattavasti kaloreita, kun hän ei lähde lotraamaan rasvan kanssa.

Vähäkalorinen vaihtoehto käy erinomaisesti

Thaimaalaiset kevätkääryleet ovat äärettömän terveellisiä. Riisipaperi on erittäin kevyt, joten hiilihydraattien suhteen ei tarvitse olla huolissaan. Oikeilla valinnoilla saa tämän ruokalajin pidettyä erittäin kevyenä sen sijaan, että kalorien kanssa tulisi mässäiltyä ylenpalttisesti. Esimerkiksi kaloripitoiset kastikkeet voivat nostaa energiamäärän niin korkeaksi, että sen terveyshyödyt voivat kärsiä. Tällä tavalla ruokalaji sopiikin kevyeksi lounaaksi esimerkiksi toimistotyöntekijälle, jonka päivittäinen kulutus ei ole erittäin suurta.

Annoksen voi viimeistellä kastikkeilla, mutta niiden suhteen kannattaa olla tarkkana, jos terveyshyöty on ensisijainen valintakriteeri. Esimerkiksi maapähkinästä tehty lisuke on erinomainen vaihtoehto, mutta se on valitettavasti myös erittäin kaloripitoinen. Soija on huomattavasti kevyempi valinta.

Tuunaa täytteitä ja tarjoile kauniista astioista

Hyvä nyrkkisääntö on, että täytteenä kannattaisi olla yhtä lihaa kasvisten lisäksi. Esimerkiksi kana, katkarapu tai lohi sopii mainiosti päätäytteeksi, jonka ympärille kannattaa rakentaa makumaailmaa. Tällä tavalla voi miettiä, mitkä maut sopivat yhteen toisten kanssa. Katkaravun kanssa sopii mainiosti esimerkiksi avokado, retiisi sekä lehtisalaatti. Lohen kanssa sopii raikkaammat maut, kuten sitruuna, cashew ja persilja.

Kaunis asettelu on äärettömän tärkeää tämän ruokalajin kannalta! Esimerkiksi Nachtmannin tai Iittalan astiat sopivat erinomaisesti tarjoiluun. Ruokalajit on hyvä laittaa erillisiin lasikippoihin, joista jokainen henkilö voi annostella juuri itselleen mieluisan määrän täytettä itselleen. Tällä tavalla voi ottaa haluamallaan tavalla suosikkimakujaan.