Hyvä salaatti koostuu sesongin hedelmistä

post thumb
Ruokakulttuuri
by Niina/ on 20 Aug 2021

Hyvä salaatti koostuu sesongin hedelmistä

Hedelmäsalaatti toimii niin tyylikkäänä jälkiruokana kuin terveellisenä välipalanakin. Hyvä salaatti syntyy yksinkertaisista ja edullisista raaka-aineista. Hedelmät luovat herkullisen perustan salaatille, jota voi elävöittää ja värittää esimerkiksi marjoilla. Myös kastikkeen voi tehdä itse täydentämään makumaailmaa. Täydellinen hedelmäsalaatti syntyy käyttämällä siihen suosikkihedelmääsi tai voit valita sesongin hedelmät. Seuraavaksi käymme läpi muutaman esimerkin, millä raaka-aineilla voi loihtia herkullisen hedelmäsalaatin.

Appelsiinista syntyy hyvä salaatti

Appelsiinit ja monet muut sitrushedelmät ovat kauppojen valikoimissa ympäri vuoden. Valikoimaan vaikuttaa kauden sesonki sekä kaupan oman valikoiman kattavuus. Tämän vuoksi appelsiini on hyvä esimerkki hedelmäsalaatin pohjaksi. Hedelmäpalat voi viipaloida luovasti veitsellä tai voit vain repiä palat irti toisistaan. Tyyliin vaikuttaa salaatin käyttötarkoitus. Jos teet tyylikkään jälkiruoka-annoksen niin panosta ulkoasuun kun taas välipala voi olla rennommin toteutettu.

Hedelmistä ja marjoista syntyy kevyt salaatti, jonka voi toteuttaa niin arkeen kuin juhlaankin. Salaattiin saa väriä lisäämällä siihen marjoja kuten mustikoita ja mansikoita. Jos haluaa luoda todellisen vitamiinipommin, niin suosittelemme kokeilemaan myös tyrniä ja lakkaa. Värikäs salaatti kaipaa myös rapeutta, jota saa ripottelemalla päälle granolaa tai rouhittua pähkinää. Pähkinät kannattaa paahtaa kevyesti uunissa, jolloin niiden maku paranee.

Itse tehty kastike on salaatin kruunu

Sitrushedelmät, marjat ja rapea elementti eivät vielä riitä täydelliseen salaattikokemukseen. Salaatin kruunaa kastike, jonka voi tehdä itse puristamalla sitruunan mehua purkkiin. Lisää sekaan hunajaa ja ravistele hapan, mutta imelä kastike käyttöä varten. Jälkiruokasalaatin päälle voi lisätä kauniina nauhana kinuskikastiketta. Kastikkeet kannattaa jättää vielä pöytään tarjolle, jotta jokainen ruokailija voi lisätä niitä oman makunsa mukaisesti.