Helppo ja nopea parsakaalicurry

post thumb
Ruokakulttuuri
by Niina/ on 02 Jan 2017

Helppo ja nopea parsakaalicurry

Kehittelimme uuden vuoden juhlapöytään helpon ja erittäin nopeasti valmistuvan parsakaalicurryn, ja se maistuikin kaikille vieraille lapsia myöten erinomaisesti. Parasta tässä curryssa on, että jokainen voi muokata sitä makunsa ja jääkaappinsa sisällön mukaan. Seuraavalla kerralla itse taidan heittää mukaan myös pakasteherneitä, sipulia ja vähän porkkanaa.

Ainesosalista tähän curryyn on lyhyt ja ytimekäs:

• 1 iso parsakaali
• 1 tölkki kookosmaitoa
• 1 iso valkosipulinkynsi
• pieni pala tuoretta inkivääriä
• hyvää oliiviöljyä
• ¼ tl kurkumaa
• ¼ tl kuminaa
• ¼ tl kuivattua korianteria
• suolaa ja sitruunapippuria

Tee näin:

Pese ja leikkaa parsakaali pieniin osiin. Silppua valkosipuli ja inkivääri mahdollisimman pieniin paloihin tai käytä vaikka valkosipulinpuserrinta apuna. Mittaa mausteet valmiiksi pieneen purkkiin, josta ne on helppo kaataa nopeasti kuumalle pannulle.

Kuumenna wok-pannu ja pannun ollessa kuuma lisää öljy, valkosipuli ja inkivääri. Sekoittele ja lisää nopeasti perään mausteet. Varo, ettei seos pala ja siirrä vaikka paistinpannu syrjään kuumalta levyltä hetkeksi, jos mausteiden lisäämisessä kestää. Lisää parsakaalin palat perään ja sekoittele, kunnes öljymausteseos on tasaisesti kaikkien palojen päällä. Lisää tarvittaessa lisää öljyä. Paista parsakaaleja muutama minuutti kuumalla pannulla, hiljennä lämpöä ja lisää kookosmaito. Peitä seos paistinpannun kannella ja anna curryn porista hiljalleen n. 5-10 minuuttia. Tarkista maku, nauti riisin tai nuudelien kera.