Terveellinen ravinto, sekä ruokailutottumusten muuttaminen

post thumb
Ruokakulttuuri
by Niina/ on 14 Mar 2014

Terveellinen ravinto, sekä ruokailutottumusten muuttaminen

Tämänkertaisessa Recipe.fi artikkelissamme voisimme käydä läpi herkullisen, erittäin maistuvan, sekä terveellisen vaihtoehdon jokapäiväiseen ruokavalioosi. Pyrimme antamaan sinulle parhaat mahdolliset vinkit, jotta löytäisit ensinäkin tuoreimmat raaka-aineet, sekä parhaimmat tekotavat ruokapöytääsi.

Raaka-aineiden valinta onkin erittäin tärkeää, sillä jo tässä vaiheessa teet ensimmäisen päätöksen siitä, tuleeko ruoastasi pahaa vai hyvää. Ei pidä kuitenkaan luulla että laadukkaammaat raaka-aineet olisivat jotenkin kalliimpia. Ei kannata mennä Stockmannille ostamaan ruokaostoksiaan, mikäli haluaa selvitä edullisella budjetilla. Seuraavaksi esittelemme todelle yksinkertaisen pääruoan, jonka valmistaminen on erittäin helppoa, sekä hauskaa.

Tarvitset seuraavat välineet: Paistinpannu, kattila, lasta, foliota, uunivuoka.

Tarvitset seuraavat raaka-aineet: Naudan pihvejä (sisä tai ulkofilettä), rosamunda perunaa, perunamaustetta, suolaa, pippuria.

Aloitetaan ensin sillä, että väännät uunin 225 asteeseen. Tämän jälkeen kun olet valikoinut tietysti kaupasta isokokoisia rosamundaperunoita, peset ne, sekä käärit folion sisälle, tiukaksi paketiksi. Yksi peruna tietysti per paketti, eikä kaikkia samaan. Kun uuni on lämmin, laita perunat sinne ja anna olla n. 60min.

Voit alkaa tässä vaiheessa valmistelemaan lihojasi, eli ota ne pois jääkaapista. On erittäin tärkeää, että pihvejä aletaan paistamaan vasta silloin, kun ne ovat huoneenlämpöisiä. Tällä tavoin pidetään huolta siitä, että pihvisi kypsyvät tasapuolisesti, sekä kuivumista ei pääse tapahtumaan. Kun pihvisi ovat huoneenlämpöisiä, voit lisätä pienen lirauksen öljyä pintaan, sekä maustaa suolalla ja pippurilla. Pihvit ovat siitä hienoja, ettei ne tarvitse mitään erikoisempia marinadeja, vaan suola + pippuri toimii todella loistavasti, sekä antaa pihville erinomaisen maun.

Usein esimerkiksi kesäisissä grillijuhlissa näkee paljon ihmisiä, jotka grillailevat kaiken maailman marinoituja pihvejään. Pihvin voi juurikin tällä tavoin pilata pysyvästi! Suosittelen, että hallitset ensin suolaamisen + pippurin käytön, ennen kuin alat laatimaan marinadeja pihveillesi. Laita paistinpannu kuumenemaan, se saa olla todella kuuma. Voit suosiolla laittaa levysi maximiteholle, sekä antaa kuumeta. Pihviä ei kuitenkaan paisteta kuin muutaman minuutin, joten siitä saa nopeasti valmista. Laita myös pienelle paistinpannulle (mikäli mahdollista) öljyä, sekä kuullota sipulit siinä. Laita sekaan viipaloidut herkkusienet, sekä kaada hieman kermaa sekaa. Voit lisätä myös sulatejuustoa, mikäli siitä pidät! Omasta kokemuksesta voin kertoa, että siitä tulee taivaallisen hyvää, mutta hieman lihottavaa!

Juuri ennen kun ruokasi valmistuu, valmistele vielä loistava dippi uuniperunoillesi. Lisää smetanapurkkiin 1.5 teelusikallista perunamaustetta ja vie pöytään tarjoiltavaksi. Kun perunat tulevat uunista, halkaise ne pitkittäissuuntaan, mutta ei kuitenkaan loppuun asti. Paina peukalolla molemmista päistä, jolloin perunat aukeavat nätisti eteesi. Tämän jälkeen voitkin sitten kammeta lusikalla dippiä perunasi sisään, sekä aloittaa herkuttelu!

Pihvistäsi saat vieläkin maukkaamman siten, että heität sen suoraan pannulta folion sisälle hetkeksi vetäytymään. Yleensä n. 10min riittää. Tällä tavoin turvaat nesteiden säilymisen, ja pihvistäsi tulee erittäin nautinnollinen!

Onko sinulla tiettyä reseptiä, ohjetta, tai vaikkapa ruoanlaittoon liittyviä vinkkejä jotka tahtoisit jakaa kanssamme? Voit aina jättää palautteesi alla olevaan lokeroon, josta sitten poimimme viikottain aina parhaat! Muistathan, palaute voi olla negatiivista, tai positiivista, otamme kaiken mielellämme vastaan!

Mikäli myös etsit uutta pontta ruoanvalmistukseesi, katsothan meidän ”Palaute” osion, jossa on toimistomme osoite. Voit tulla esimerkiksi työhaastatteluun, mikäli artikkelimme sai sinun suupielesi kuolaamaan!

Lisää reseptejä herkullisista pihveistä pääset katsomaan esimerkiksi sivustolta: ruokala

Toivotamme sinulle oikein mukavaa talven alkua, sekä rauhallista joulun odotusta!