Recipe.fi

Ruoanlaittokin voi olla hauskaa

Voisimme tämänkertaisessa artikkelissamme käydä läpi vaikkapa muutamia reseptejä. Itse olen kokenut ruoanlaiton olevan erittäin teraupeuttista, sekä tietysti superterveellistä! Itsetehtyjä ruokia on aina yhtä mukava syödä, nyt varsinkin kun kohta osaat tehdä muutaman herkkuruoan ihan itse!

Omaa herkkuani on tietysti kaikenlaiset grilliruoat, sekä ruokavalmisteet. Kesäisin tuleekin grillin vieressä seisottua useampikin päivä, sillä kaikki loistavat pihvit ja luut houkuttelevat päivästä toiseen! Kesäkuumalla, esimerkiksi mökin laiturilla on oiva grillailla, kunhan pitää paloturvallisuudesta huolen!

Otetaan tähän alkuun vaikkapa pihvien marinoinnista hieman asiaa. Ajattelin jakaa oman reseptini, jolla olen saanut pihveistä toinen toistaan mehukkaampia! Aloitetaan sillä, että hankit ensinnäkin hyvänlaatuista lihaa. Tämä onnistuu vaikkapa toreilta, tai kauppahalleista. Heillä on yleensä todella laadukkaita lihoja. Sovitaan nyt vaikka, että olet ostanut naudan sisäfilettä, seuraavaksi opit sen marinoimisen!

Kaada kulhoon oliiviöljyä, n. 2dl. Lisää sekaan hieman suolaa, pippuria, puolikas hienonnettu chili, 2 valkosipulin kynttä, sekä purista vielä vähän sitruunamehua sekaan. Valele pihvi läpikotaisin, sekä laita tiiviiseen astiaan marinoitumaan. Myös muovipussi on hyvä vaihtoehto. Pihvin voi laittaa marinoitumaan jääkaappiin, mutta seuraava kohta onkin sitten jo erittäin tärkeä!

Hyvän pihvin valmistus alkaa jo 1-2 tuntia, ennen kuin se edes näkee grilliä! Ota siis pihvisi hyvissä ajoin jääkaapista huoneenlämpöön. Kun pihvi on huoneenlämpöistä, se paistuu paljon tasaisemmin, sekä pysyy mehukkaampana. Seuraavaksi on vuoro sitten jo lämmitellä grilliä. Laita grilli päälle hieman keskivertoa kuumemmalle. Pyyhi lihoista kaikki marinadi pois (marinadin voi muuten antaa olla vaikka kaksikin päivää!) vaikkapa talouspaperilla. Tämäkin on erittäin tärkeää, sillä mikäli jätät marinadin lihan pintaan, se todennäköisesti palaa grillissä, sekä jättää ikävän pinnan pihvillesi. Marinadi on jo imeytynyt lihaan, joten et tarvitse pihvin päällä enään mitään.

Heitä pihvi todella kuumalle ritilälle. Nyt seuraakin tarkka vaihe! On nimittäin kaksi tapaa grillata pihvi, ja näistä toinen on väärin. Mikäli joku pyytää sinua grillaamaan pihvinsä kypsäksi, tiedät että kyseessä ei voi olla mikään kulinaristisen nautintojen maisteri! Pihviä nimittäin voi joko kypsentää vain mediumiksi, tai sitten pilalle. Riippuen pihvin paksuudesta, käännä pihvi n. 2-3min kuluttua. Kun olet kääntänyt pihvin, tulee sinun seurata lihasnesteitä. Kun lihasnesteet alkavat tulemaan läpi pihvin pinnasta, on pihvi medium (suurinpiirtein!). Mikäli annat sen olla vieläkin kauemmin, pihvistä tulee kuiva, sekä ”well done”.

Monet varmasti puolustautuvat sillä, että ”en halua veristä pihviä!”. Tässä kohtaan voit mainita, että pihvissä ei ole enään tippaakaan verta. Kyse on lihasnesteistä, joka on värjäytynyt veren väriseksi, johtuen lihan omasta väristä. Kaikki veri on lihoista (ainakin suomalaisista kaupoista saatavista…) valutettu jo teurastuksen yhteydessä. Oikein valmistettu medium-pihvi, on yksi parhaimpia ruokia maan päällä!

Mikäli et kuitenkaan halua nähdä vaivaa marinadin kanssa, ei hätää! Pihvin voi maustaa todella yksinkertaisesti, niin että siitä tulee äärettömän hyvää. Heitä pihvi pannulle, ilman mitään mausteita. Käännä ympäri n. 2-3min kuluttua, ripaus suolaa & pippuria päälle ja se on valmis!

Toivottavasti sait tästä hyvää inspiraatiota kesän grillijuhliin! Itse ostin juuri casinovoitoillani uuden Mustang-merkkisen grillin, ja sillä pääsee jo pitkälle! Yksi kaunis kesäpäivä nappasin itselleni casinoilmaiskierrokset.com sivuston kautta bonuksen, ja päätin alkaa pelaamaan. Kyllä kannatti, sillä joutuisin muuten grillaamaan ankealla pallogrillillä seuraavan kesän!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *